Naše štěňátka bišonků-psíků či kníračů

04.08.2015 10:57

 

 

Již delší dobu se věnuji  v chovatelské stanici chovu psů bišonek či knírač střední a proto se, sem tam u nás objevují štěňátka. Nejprve velmi malé myšky, které postupně rostou a roztahují se po bytě.  Dá to vždy velmi mnoho hlídání, opečovávání, potřebu mazlení.

 

Nyní, vzhledem k tomu, že se chovu psů, Chovatelské stanici psů ze Spořických luk věnuji naplno a jsem tomu moc ráda, je to na psech, jejich pohodě vidět.

 

Vždy když odejdu například nakoupit či na návštěvu, pak přijdu domů, vítá mě natěšený pískot, pištění štěňat. Pesani jsou na mě zvyklí a vyžadují stálou pozornost.   Proto také každému páníčkovi říkám, že jsou to štěňata velmi komunikativní a potřebují pozornost, lásku a mazlení. Kdyby o to přišli, byli by nešťastní, nešťastný pes se stává zlým, vzteklým a dělá naschvály. Každý, kdo již pejska měl ví, na co je třeba si dát pozor, co uklízet raději z cesty, jako jsou boty, kabely, nabíječky a podobné zdroje zábavy. 

 

Budete-li se štěněti, pejskovi věnovat a ne jej přehlížet, vyroste ze šťastného a divokého štěněte šťastný, pohodový pes, pro radost celé rodiny a to je dar k nezaplacení.

 

 

Pokud máte děti, vnoučata, která chodí k vám a setkávají se s pejsky, dává jim to krásný zdravý vztah ke zvířatům do života. Takové dítě pak nebude ubližovat psům či kočičkám, protože ví co zvířátko pro ně znamená, potřebuje i cítí. A to je dar k nezaplacení, Vídím to již několik let na našich princeznách.  Vždy, když přijedou, těší se na štěňata, kry a zlobení s nimi.  Také jsou velmi smutné, když jim říkám, zže nyní štěňata nemáme, či jsou velmi mělá a nedá se s nimi hrát.  Mám z tohoto velikou radost, protože vím, že prostě v životě zvířátkům nebudou ublišovat.